tiistai 1. joulukuuta 2015

Sievää ja suussasulavaa

Minulla on sellaiset muistot äidin kanssa piparkakkutalon rakentamisesta, että aina joku meni pieleen. Elementit turposivat vinoiksi, tai ei löytynyt sopivaa kiinnitystapaa. Sokeri valui ja muodosti seittejä, vaahtokarkit eivät vain pitäneet. Kerran teimmekin seimen ja tallin, kun emme saaneet toista puolta katonharjasta pysymään. Tottakai tohelointi johtui siitä, että olin lapsi, ja piti saada tehdä itse. Noista kommelluksista on jäänyt kyllä todella rakkaat muistot.

… Ja epävarmuutta. Olen muutamana vuonna ostanut Annaksen valmiit elementit, kun itsetunto ei ole riittänyt omien kokeiluun. Tänäkin vuonna sen tein. Jotenkin ajatuksissani ostin myös valmistuubin sokerikuorrutetta, mutta reikä oli niin iso, ettei kuvioinneista oikein tullut nättejä. Kun tuubi loppui, tein oman massan ja tajusin, kuinka ihanaa piperrystä saa tehtyä, kun tekee pussiin aivan häviävän pienen reiän. Eli täytyy tehdä ihan oma talo!!! Ja koristella se oikein pitsisesti! Laitan nyt kuitenkin kuvat tästä hieman lapsekkaasta tekeleestäni, jos vaikka ei tulekaan toteutettua tuota kunnianhimoista suunnitelmaa.

Kohta mennään kaverille kylään, sinne viemisiksi noita omppuruusuja. =)





Herkullista tiistai-iltaa!
<3 Jeni

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos. Siitä muuten katto irtos puoliks muutama päivä kiinnityksen jälkeen. Pistin eilen uudestaan kiinni. Mikä siinä on, ettei mun liitokset kestä?

      Poista
  2. Nuo omppuruusut on hurmaavia! Katselin Pinterestistä samalla tyylillä tehtyjä omenapiirakoita :)

    VastaaPoista
  3. Piparkakkutalosta tuli niin suloinen <3

    - P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu se on tuommoinen tönö. =) voisin kyllä muuttaa sinne, kun halotkin suklaata. Siellä sitten istuskelisin piparista tehdyllä tuolilla, mässyttäisin sytykettä ja laulaisin Niin hyvää puuta!

      Poista
  4. Ihanat omppuruusut! <3 Pitäisipä kokeilla tehdä itsekin. Piparkakkutaloakaan en ole tehnyt vuosiin. Tosin tänä vuonna ajattelin ostaa valmiin piparkakkutalon ja panostaa sitten kunnolla sen koristeluun. :) Tuo sinun tekemä talo on kyllä nätti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nuo ruusut on hyviä, tein viime yönä tämänpäiväisiin myyjäisiin ja kaikki menivät! Olin vielä pakannut sellofaaniin ja nahkanyörillä kiinni, varmaan ostivat viemisiksi. Piparitaloa kun katselen, koko ajan enemmän haaveilen uudesta yrityksestä.

      Poista
  5. Söpö piparkakkutalo! Mäkään en ole vuosiin tehnyt taloja ja houkuttelisi kyllä tehdä edes pieni mökki. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne kivoja kuitenkin. Kälyn perheellä on ollu tapana yhdessä uutenavuotena syödä talo, ja vieraat kans osingoille jos sattuu silloin käymään. =) Kiva idea, saa sitten mutusteltua vaik ois vähä roimemmallakin kädellä laittanut karkkia koristeeksi =) Mä laitoin tuon sellofaaniin niin ei pölyynny.

      Poista

Heitä rohkeasti lappu luukusta sisään! =) Aina on kiva saada kirje tai kortti. <3