maanantai 19. lokakuuta 2015

Pienen pieni koti

Tiedättekös, ystävät rakkaat, mikä on erittäin hyvä, luova ja verrattain edullinen tapa harrastaa sisustuksen parissa? Tässä tulee kierrätettyä kaikki pikku roskat ja lapsilla siunatut saavat ehkä pikkuväellekin mieleistä tekemistä. Mikä parasta, pinnat voi heittää uusiksi niin usein kuin ikinä mieli tekee, ja kustannukset pysyvät silti muutamissa euroissa. Toki tähänkin voi rahaa upottaa, jos sattuu olemaan design-intoilija… Mutta monenmoista voi tehdä myös itse käsin.

Minatyyrit. Mallit. Roomboxit. Nukkekodit.

Minulla tämä harrastus on ollut jäissä viimeisen vuoden, kun inspiraatiota ei ole löytynyt. Kuulun Facebookissa aika moneenkin nukkisryhmään, mutta edes niistä ei ole tämän synkän vuoden aikana jostakin syystä ollut apua. Nyt kipinä iski yllättäen, kun luin Silausta vailla -blogia. Jos vain saisin tämän 1:1 projektini edes seinäpintojen suhteen valmiiksi, voisin olla valmis pyöräyttämään Villa Riccin taas uuteen uskoon!

Villa Ricci on siis valkoinen minikartanoni, jonne olen mallintanut siiliperhe Siposelle kodin. Siposten tämänhetkinen tyyli on melko romanttinen ja tehty lasten leikittäväksi, jos niitä nyt joskus sattuisi meillä vierailemaan. Nyt tuli mieleen, että voisin koittaa toteuttaa omia unelmiani mallintamalla niitä tuonne 1:12 kokoon. Että tämmöistä hulluttelua:

Kelpaisiko tämän näköinen talo? Minulle ainakin!



Tein joskus huvikseni kappelin, voisin kyllä hyödyntää tuota marmorilattiaa vielä uudessakin ilmeessä… Jotakin, mitä tuskin oikeassa elämässä kotiini koskaan saan. =D




Ehkä keittiönkin voisi laittaa edustamaan enemmän tätä päivää…




Tämä roombox on tehty pahvilaatikkoon. Halusin tehdä mallin, jossa on tuollaiset puolipaneelit, sillä sellaiset haluan ehdottomasti vielä joskus kotiini!
Jotakin vähän samaahan meillä onkin…


Barbeillekin on tullut tehtyä… Mmm_m. Oon vähän pimahtanut.


Moni miniharrastaja on kuullut nyrpeitä kommentteja siitä, miten nukkekodit eivät ole sovelias harrastus aikuisille. Mitä mieltä te olette? Minusta mikään käsityö ei ole pahasta! Itse tein Villa Riccin alunperin puhtaasti erilaiseksi kuin oman kotimme, ikäänkuin vaihtoehtotodellisuudeksi. Nyt olen kuitenkin herännyt siihen, että noilla voisi hyvin mallintaa omia sisustushaaveita ja -suunnitelmia. Eli käytännön työkaluna ihan loistava, eikä lainkaan lapsellinen.

… Ja mitä pieni lapsenmielisyys toisaalta haittaakaan? ;)

<3 Jeni

8 kommenttia:

  1. Upea kartanomallinen nukkekoti sulla.
    Hyvä harrastus melkein roomboxit saa mutkin mukaa tähän harrastukseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin on, näihin uppoaa tunti poikineen kun oikein innostuu. =) Mukavaa terapiaa.

      Poista
  2. Apua miten ihana! Jahka mun tytöt on vähän isompia niin sit meillekin tulee tollanen ja kaikkee ihanaa pientä. Tiiä sit kummat leikki enemmän äiti vai tytöt! :D Nukkekoti on oikein hyvä harrastus aikuisellekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. <3 Juu ja juuri hyvä tämä monimuotoisuus. Lasten iän mukaan voi aloittaa vaikka juuri tuosta barbikoosta ja siirtyä sitten pienempiin. =)

      Poista
  3. Hmmm, mitähän siitä tulis jos yrittäis mallintaa mun unelmakartanon... =D

    VastaaPoista
  4. No mutta siitähän on ollut paljon juttua, että aikuisetkin leikkii ja aikuisten pitäisi leikkiä! Meillä on ihan hömelö käsitys siitä mikä on aikuiselle jotenkin soveliasta tekemistä!

    http://www.hs.fi/ihmiset/a1379822957352

    -P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki näinkin, mutta miniatyyrien rakentaminen ei ole vielä ihan leikkimistä. Kyllä tosin monen nukkisharrastajan päässä alkaa tarinat pyörimään, ja se on hyvä vain ja tervetullut lisä! Minun mielikuvitukseni ei valitettavasti ole kukkaan puhjennut, vaikka siilejä onkin asukkaina.

      Tässä kanssa lukemisen arvoinen skuuppi aiheesta:

      http://yle.fi/uutiset/onnelin_ja_annelin_nukkekoti_on_malliharrastajan_taidonnayte/8369538

      Poista

Heitä rohkeasti lappu luukusta sisään! =) Aina on kiva saada kirje tai kortti. <3