sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Vanhasta uutta – kranssi

Heipä hei pitkästä aikaa!

En ole ehtinyt paljoa blogimaailmassa liikkua lähiviikkoina, kun tämä tosielämä on ollut sen verran kiireistä. En ole juuri sisustusharrastuksellekaan uhrannut aikaa, ideoitakaan ei ole liiemmin ehtinyt pulpahtelemaan.

Tänään totesimme isännän kanssa, että kanit olivat lopulta tuhonneet rakastamansa tunnelin käyttökelvottomaksi. Rautalangat pongahtivat ulos kankaasta ja aiheuttivat turvallisuusriskin pitkäkorvillemme. Isäntä arveli vievänsä hökötyksen roskiin, mutta minähän en niin vain materiasta luovu! Arvelin, etten ole vielä yhtään jouluista kranssia askarrellut, ja tässäpä tilaisuus!

Nyt seuraakin kuvamatka tunnelista tunnelmanluojaksi:

Tällaisesta tunnelista siis kiemurat, jäykät metallilangat pöllin.

Tässä aloituspaketti: rautalangalla yhteen pingotettu kiemura sekä valkoista ja kultaista spray-maalia. Suihkuttelin metallipohjan rennolla otteella vuorotellen kumpaakin maalia. Jonkin verran alkuperäistä krominkin sävyä jäi näkyviin ja lopputulos on rouhea. =)

Keräilin vähän nauhoja ja koristeita inspiraatioksi.

Päädyin lopulta leikkelemään Eurokankaasta ostamastani nahkatilkusta pari sydäntä. Liimasin kuumaliimalla toiseen sydämeen molemmin puolin pienemmän sydämen: mokkapuolelle tasaisen, ja pintapuolelle mokkaisen. Liitin vielä toisen sydämen alareunaan tuollaisen ihanan kristallin valoa taittamaan. <3

Tässä valmis kranssi. Roikkuu keittiön ikkunan yllä tuosta leveästä nauhasta. Keinohavut laitoin kuumaliimalla leveän nauhan taakse kiinni. Edestä katsottuna havut laskeutuvat kauniisti kranssin kaaren mukaan.

Saapa nähdä, jääkö tuo keittiön ikkunaan, ja jos jää, laskenko sitä vähän vaikka alemmas, että tuo kristalli pääsee valon läpäisemänä oikeuksiinsa. =) Että tällaista pientä kierrätysnäpertelyä. Minusta parasta joulussakin on kestävä kehitys ja itse tekeminen. Vähemmän on enemmän, kun oikein valitsee. =) Olemme tulleet siihen tulokseen miehen kanssa tämän vuoden koristeostostenkin suhteen. Emme aio ostaa runsaasti uusia, vaan valikoida juuri ne mieleisimmät muistuttamaan tulevaisuudessa tästä joulusta. =) Esimerkkinä nyt vaikka tuo Kalevala Korun joulukoriste, joka sopiikin kuin nöpönenä päähän tähän meidän pupurakkaaseen talouteemme. <3 Se juoksentelee nyt eteisessä Jäljet-taulujen välissä, mutta päätynee lopulta aattona kuuseen. =)




Ihanaa joulunodotusta teille kaikille! Me nautitaan miehen kanssa kotikaupungin joulukadun avajaisista huomenillalla. Saatetaanpa käydä vähän joululaulujakin kuuntelemassa. Ja tietenkin jumalanpalveluksessa kuulemassa ihanaa Evenkeliumia tuomiosunnuntaihin.

<3 Jeni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heitä rohkeasti lappu luukusta sisään! =) Aina on kiva saada kirje tai kortti. <3