keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Joulukoristeita savesta

Jonkun aikaa harkitsin tekeväni soodataikinan, mutta päädyin kuitenkin laiskuuttani ilmakuivuvaan saveen. Ei varmasti ole helpompaa tapaa tehdä kauniita ja persoonallisia keraamisen oloisia joulukoristeita! Nämä varmaan päätyvät kuuseen, kuvailin nyt tuossa viime vuoden kuusessa, joka on toimittanut koko vuoden milloin minkäkinlaista ripustimen virkaa.

Siirsin pitsikuvion nauhasta taikinaan kaulimalla yli. Joissakin olisi kuvio saanut ehkä näkyä vähän voimakkaammin, mutta toisaalta on sekin kiva, että on vähän voimanvaihteluja näissä nuoteissa. ;) Pyöreät on tehty lasin suulla, musiikkiaiheiset piparkakkumuoteilla. Paksu sydän on tietenkin sormin muotoiltu. Tein myös seimiasetelman, pyrin siinä naivismiin ja tiettyyn krouviuteen. En kuvaillut vielä, sillä en ole aivan varma, olenko vielä tyytyväinen. Lisäksi en tahdo millään löytää oikeaa liimaa enkelin pitsisiipien kiinnitykseen. Kuumaliima ei ota kiinni, ja kontaktiliimani on maa niellyt.








Pillillä reikä ja nauha läpi! <3

Jeni

13 kommenttia:

  1. Nää on ihan super hienoja. Muutenkin kiva blogi sinulla :) Pitää alkaa seuraamaan. Terveisin Jani Kaikki Paketissa -blogista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihan tässä punastuu. =) Teidänkin bloginne on aivan loistava, oon sitä aina välillä ihastellutkin muistaessani. Kiitos kun nyt muistutit olemassaolostanne, voisinkin klikata itseni seuraajaksi! <3

      Poista
  2. Blogissani on muuten sinulle haaste :)

    http://jenninkinkkuelamaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen perinteisesti ollut vähän laiska tekemään näitä, koska ei ole aikaa lukea kovin montaa blogia ja haasettavien määrä on joskus hillitön (enkä tiedä kuinka moni lukia tykkää lukea haasteita). Tuo kuusi on kuitenkin ihan kohtuullinen määrä, joten ehkäpä lähipäivinä tartun haasteeseen. =)

      Poista
  3. Kauniit koristeet ja helpotkin, voisi ihan lastenkin kanssa tehdä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Ja voi todella muotoilla omannäköisiä juttuja. Sopii hyvin yhteiseksi tekemiseksi, ja varmasti lapsistakin ihanaa ripustaa omatekemät koristeet kaikkien ihailtaviksi <3

      Poista
  4. Näistä voi muuten tehdä vaikka pakettikortteja, tai liittää joulukorttiin. =) Kirjainleimasimilla saa kivasti painettua tekstiä ja saaja voi käyttää koristeena. =)

    VastaaPoista
  5. No nyt on niin simppeli ja kaunis askarteluidea, että voisi jopa itsekin uskaltautua kokeilemaan!

    - P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teeppä se <3 mulla on ollu aiemmin paljon kurjempia kokemuksia tuosta ilmakuivuvasta savesta, on kai ollu vähän vanhoja pakkauksia. Pitäny kostuttaa aika paljon ennen kuin on saanut muotoiltua. Nyt oli ihanan kosteaa, melkein vaahtomaisen pehmeää! Kyllä kelpasi tehdä! <3

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos. <3 tulipa kerrankin oltua vähän hempeä...

      Poista

Heitä rohkeasti lappu luukusta sisään! =) Aina on kiva saada kirje tai kortti. <3