maanantai 14. syyskuuta 2015

Vintage-unelmia

Olen etsiskellyt jonkin aikaa olohuoneeseen nojatuoleja. En olisi koskaan osannut uneksiakaan mainitsemani  Rolf Benzin leposohvan kaltaisesta löydöstä, mutta se hieman muutti muita sisustussuunnitelmia tullessaan. Metsästin pitkään ensimmäisen kuvan kaltaisia perinteisen suoralinjaisia 50-luvun tuoleja tuloksetta. Kun luovuin tuosta suunnitelmasta, niitä alkoi ilmestyä vähän joka paikasta – useimiten keinonahkaisina tosin. En ole kovinkaan innoissani suuremmasta verhoiluprojektista, joten enpä moisia kelpuuttaisi siltikään…

Tällä hetkellä nojatuolien suhteen olen siis hyvinkin avarakatseinen ja vastaanottavainen. Olen kuitenkin korviani myöten ihastunut hiljattain safarituoleihin, ja sellaisen ottaisin kyllä tänne milloin vain! Jos tekisin yhtä onnekkaan löydön, kuin Form Follows Function -blogin Tuija (yksi lemppareitani ja ehdottomasti vierailemisen arvoinen blogi, sivumennen sanoen), olisin kyllä valmis pieneen projektiinkin!

Tällaista suunnittelin ensin. Olen kuitenkin luopunut tuosta ideasta.


Ehkä kalusteonnetar suosii minua vielä kerran… <3

Saattaisin kelpuuttaa tämän Ikean Ekenäset -tuolinkin…


Tämä on aivan ihana! Rakastan muotoilua, sävyä ja koristenappeja myöten.
Tämä kuva on One Chair Is Not Enough -blogista, josta löydätte erään itseäni perehtyneemmän ja kovin lahjakkaan "tuolihullun" mietteitä. =)

Jaa toki oma sisustusunelmasi!

<3 Jeni

2 kommenttia:

  1. Nuo ylimmäiset sirot 50-luvun tuolit ovat useimmiten kerniä eli ajalle tyypillistä nahankorviketta. Tuolit ovat kuitenkin ihan älyttömän helppo verhoilla, vaikka kokemusta ei juuri olisikaan, koska palat voi irroittaa toisistaan :)
    Ja kiitos kehuista, ihan punastun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeassa olet, mutta jotenkin se ei nappaa… On niin "kova" ja muovinen. Nahka kuluu kauniimmin. Vaikka on tuo kerni kestävämpää kuin moni muu.

      Täytyy nyt vielä miettiä. Olen ihastunut noista siihen versioon, jossa käsinojan päälläkin on vielä puuta. Monesti siitä kohtaa näkyy kauniisti puussa jo puolen vuosisadan kulutus.

      Tässähän tämä mieli ehtii muuttumaan monta kertaa ;)

      Poista

Heitä rohkeasti lappu luukusta sisään! =) Aina on kiva saada kirje tai kortti. <3