sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Pientä purtavaa

Välillä minussa herää yöleipuri. Kello kymmenen jälkeen, kun talossa on hiljaisuus, on pakko saada sormet taikinaan. Kerran vatkasimme kananmunia ja sokeria vuorotellen miehen kanssa puoli tuntia käsin, kun oli saatava unelmatorttu yhdeltätoista.

Olin jo aiemmin tekaissut päivälliseksi pitsaa meille ja vierailevalle ystävälleni, mutta piti taas saada pullat pyöräytettyä puolilta öin. No, ei se voisilmiin jäänyt, vaan äsken otin viimeisen satsin voileipäkeksejä uunista ulos. Nokun pitsanteosta jäi hyvää homejuustoa yli!

Että semmoista kukkumista.

Näitä melkoisen kokoisia, halkeilevan herkullisia voisilmiä tuli pellillinen <3

Tein myös pellin täyteen tämmöisiä solmuja. Äitini tapaan voitelen pullat aina paistamisen jälkeen kahvi-voi-sokeriseoksella. Pullista riitti sitten pakkaseenkin vierasvaraksi.


Näistä olisi voinut tehdä ohuempiakin.


Nuo voileipäkeksit on helppo tehdä, ja ovat happamattomia, eli sopivat vaikkapa pesachinakin rouskuteltaviksi. =)

6 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
ripaus suolaa
öljyä

Tee taikina ja kaulitse se ohuen ohueksi. Leikkaa veitsellä tai muottia käyttäen sopivan kokoisia ja muotoisia keksejä, voitele öljyllä ja paista n. 20 min 200-asteisessa uunissa. Vahdi, sillä palamisaika ;) riippuu keksin paksuudesta.






Ihania herkkuhetkiä teille, mitä ja mihin aikaan leivoittekaan!
 <3 Jeni

2 kommenttia:

Heitä rohkeasti lappu luukusta sisään! =) Aina on kiva saada kirje tai kortti. <3