maanantai 13. kesäkuuta 2016

Jauhoton pitsa

Haudi hau!

Kurkkaus keittiöön! Kärsin ärtyvän suolen oireyhtymästä, joten yritän alati keksiä vaihtoehtoja viljoille, joista erityisesti vehnä lukitsee systeemini alta aikayksikön. Ihmeen paljon tämäkin vaiva tuottaa hankaluuksia, varsinkin jos pyrkii pitäytymään mahdollisimman kasvispainotteisessa ruokavaliossa. Ärtyvän suolen oireyhtymässä vatsa turpoaa, kipeytyy ja lakkaa toimimasta FODMAP-sokerien ansiosta.

Näinollen koneistoni kiukuttelee sipuleista, vehnästä, ohrasta, rukiista, useista hedelmistä kuten omenasta ja luumusta, makeisista, virvoitusjuomista, palkokasveista (linssit, pavut, herneet), kaaleista, "vatsajukurteista" ja "terveysjuomista", jotka sisältävät kuituja, inuliinia ja frukto-oligosakkarideja. Myös vesimeloni ja sienet suututtavat masun, jos innostun liikaa. Olen kuitenkin siinä mielessä onnellinen IBS-persoona, että laktoosi ei aiheuta oireita. Kaikki edellämainitut eivät aiheuta yhtä herkästi oireita, mutta mikäli haluan pysyä hyvinvoivana, olen huomannut, että saan syödä esimerkiksi yhden palan vehnäleipää päivässä, mutta sitten sen päivän aikana en voi syödä muuta listalta, esimerkiksi sipulia.

Koska eri ainesten määrissä on vielä totuttelua, päätin kokeilla jauhotonta pitsaa. Ikinähän ei voi tietää, jos vaikka kukkakaali sopimattomuudestaan huolimatta olisikin pienempi paha kuin vehnä! Väärässä olin, mutta täytyy kyllä sanoa, että pitsasta tuli herkullista!


  • pienehkö kukkakaali
  • 100g raastettua parmesaania
  • 1 kananmuna
Kukkakaali raastetaan ja sitä kulotetaan pannulla sen verran, että ylimääräiset nesteet haihtuvat ja se saa vähän väriä. Jäähtyneen kukkakaalin sekaan lisätään kananmuna ja parmesaani. Sitten pellille! Pohjaa esipaistetaan uunin keskitasolla n. 25 minuuttia, jonka jälkeenpitsa täytetään normaalisti ja sujautetaan takaisin uuniin kymmeneksi minuutiksi.

Mukavan kostea ja maistuva pitsa siitä tuli. Sopii vaikka keliaakikolle tai gluttaajalle.





Ihania herkutteluhetkiä! Muistakaa villasukat. ;)

<3 Jeni

4 kommenttia:

  1. Tätä on pakko kokeilla!! Monet blogireseptit menee ohi, mutta tää kuulostaa oikeesti mielenkiintoiselta. Plus perheestä löytyy paljon keliakiaa, joten seuraava vierailun muonitus on nyt suunniteltuna :)

    Kivempi blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep!tää oli aika herkullinen ja mehevä, vois tehdä uudestaankin lähiaikoina. =)

      Poista
  2. Ihanan näköistä pizzaa! Ja hei, toi muistitaulu on paras! hih. Tollanen se olla pitää! Mukavaa viikkoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, on hyvä kun tuosta voi tarkistaa jos sattuu vaikka unohtumaan, miltä voikukka näyttää ;)

      Poista

Heitä rohkeasti lappu luukusta sisään! =) Aina on kiva saada kirje tai kortti. <3